DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.09.2023 18:34:22 

ZPRÁVY OD VODY 2009

 

 

                                                                                                                                

                                                                                                                                  

 

 

 

SLEZSKÁ HARTA 2.10 - 4.10 2009

 " K2 " VÍKEND SNŮ !!!

Na víkend jsem vyrazil s kamarádem Ivošem a parťákem Jirkou ( Jirka dorazil až v sobotu) na naši  domovskou vodu Slezskou Hartu.Dle mého názoru se jedná o velmi náročnou vodu co se lovu na boilie týče.Asi byste těžko hledali většího blázna než jsem já který zde pořád dokola a znovu "dře" na boilie a to až na pár vyjímek bez úspěchu. Daří se nám zde téměř vždy na klasiku-šrot krmítko kapři dorostenci 40 až 60 ale to není to proč tam jezdíme.Věřím asi jako jeden z mála že tam plavou i ti pořádní jak říká Ivoš " Kaňouři " :-). Scénář našich výprav na Hartu je vždy už po řadu let téměř stejný: Přijedeme ,zakrmíme a sem tam nějaká jízda na boilie do doby kdy už to někdo z nás nevydrží a převáže na krmítko.Pak se téměř vždy stane to co mne příliš netěší a to že poměr záběru je snad 100:1 pro krmítko ( :- . Tentokrát ale bylo vše zcela jinak !!! Stalo se něco co jsem opravdu na Hartě nezažil a asi ještě dlouho nezažiji ! Poměr záběru se obrátil,koule začali šlapat jako blesk.Vozily jsme na vzdálenost cca 100 m od břehu do 10ti metrové hloubky a to co se začalo dít nemá obdoby! Než jsem dovesloval zpět na břeh Ivoš už držel v ruce oba pruty které jeli téměř současně.Ryby kolem 50 cm a co další jízda tak nám začali pomali ale jistě narůstat i centimetry a kila :) Během 6 hodin jsem zdolal cca 20 kusů v rozmezí 40 - 62 cm.Byl šílený vítr který stále zesiloval a po tomto maratonu zavážení jsem musel rezignovat a chvíli zalehnout.A pak se to stalo !!! Ve 21:50 mi začal řvát nad hlavou příposlech jako splašená kráva,zasekávám a hned cítím že bude dobrej.V tom šíleném větru asi po 10 minutách konečně zdolávám nový týmoví osobák na Slezské Hartě  71 cm 7 kg !!!   Doba lovu na svazovce nás posílá spát a plní zážítku se už těšíme na ráno jak to znovu rozjedem.V noci však vítr zesiluje tak že už je to neúnosné a Jirka dokonce v 1 ráno balí.My balíme až za svítání a doslova prcháme před větrem,škoda.  Vím že chycené ryby nepatří mezi obry ale pro mně osobně mají cenu zlata a jsem doslova nadšen !!!     Tak zas někdy Harťani  :-)

 

 

   

 

KOBLOV 18.9 - 20.9 2009

Od pátku do neděle jsme se utrhli s parťákem Jirkou na Koblov.Ve vodě se objevila velmi silně řasa a bylo to znát na četnosti záběru.Přesto všechno se nám povedlo alespoň pár pěkných kousků .Nej ryby 82,85,87 všechny vážily téměř stejně plus mínus 12 kilo a ještě asi 8 kusů od 8 do 10 kilo.

KOBLOV 4.7 - 11.7 2009

Na Koblov jsme vyráželi s velkými nadějemi na úspěch po předchozí úspěšné květnové návštěvě tohoto nádherného revíru..Navíc na týdenní výpravu se dostanu většinou maximálně dvakrát do roka.
Po našem příjezdu jsme se ale bohužel dozvěděli že před asi třemi dny se ryby začali třít a bylo to samozřejmě znát na četnosti záběrů.Během prvních tří dnů se nám podařilo asi jen 6 záběru a to především od menších kaprů až na jednu výjimku 14.5 kilového krasavce.
Poté se už vše začalo lepšit a ryby se začali rozjíždět.
V jednu chvíli  to jezdilo až příliš :-) takřka naráz nám vyjely ze šesti nastražených prutů hned čtyři a nebýt zdatné pomoci polských kolegů tak bychom to určitě nezvládly dostat vše na podložku :-).Ryby od 10 do 14 kilo naráz na břehu to je něco neskutečného a určitě ne často se opakujícího.
Předposlední noc však pro mne znamenalo něco úžasného.Začalo nám jezdit snad úplně vše co jsme do vody nahodily.Za 105 minut jsem dostal na břeh 64 kilo kaprů s váhovým průměrem přes 13 kilo !!!  Nej kapr měřil 85 cm ale vážil neuvěřitelných 19 kilo,čímž se stal mým novým osobáčkem :-)
Kolega Jirka nezůstával pozadu a také jemu se podařilo spoustu krásných ryb od 10 do 15 kilo.
Mimo jiné se Jirkovi povedl i sumec 120 cm.
Tato voda nás opět nezklamala a jsem z Koblova doslova nadšen.
Troufám si tvrdit že u nás je to jedna z nejlepších vod a do budoucna se určitě stane tou úplně nej.
Díky Koblove a brzy naviděnou….
 

 

SLEZSKÁ HARTA 15.5 - 17.5 2009

O víkendu jsme vyrazily na naší domovskou vodu.Místo jsme si rozkrmovali již téměř týden předem a tak jsme tajně doufali že už bychom konečně mohli na této vodě posunout naše maximum (70 cm).Nejvíce záběrů přišlo až v neděli.Největší rybou výpravy byl kapřík 63 cm.Na této vodě považuji za úspěch všechny kusy nad 60 cm protože je to ještě relativně mladá voda a navíc z malým přírůstkem,ale kdo ví třeba se zde také jednoho dne dočkáme ryb 15 kg +.

KOBLOV 30.4 - 3.5  2009

Tuto vodu jsem navštívil poprvé a tak jsem měl trochu strach jak to vše dopadne.Naštěstí vše dopadlo nad rámec mého očekávání a mohu tuto vodu jen doporučit.Jsou zde velmi čisté nepoškozené a nádherně stavěné ryby a k tomu všemu ještě velmi bojovné.Podařilo se mi zde zdolat 10 kaprů od 55 do 82 cm z váhovým průměrem kolem 8 kg a k tomu ještě jednoho amura 87 cm.Na tuto vodu se budeme vracet začátkem července na týdenní výpravu tak už teď jsem napnutý jak to dopadne

( 19.5.2009 )

 

 

PÍSEČNÁ  3.4 - 5.4  2009   

Tak mám za sebou první letošní výpravu za kapříky,v pátek jsem se vydal s kamarádem Jirkou jako již tradičně na zahájení sezony na Písečnou u Jeseníku.Jelikož nám letos jaro přišlo poněkud později tak se to projevilo i na aktivitě ryb a to především díky nízké teplotě vody která mněla v den našeho příjezdu teplotu jen cca kolem 5-6 stupňů (teploměr i echo zůstali zapomenuty doma (: ).V neděli se teplota díky teplému počasí zvedla někam mezi 7-8 stupňů. První záběr mi přišel až v noci na neděli.Brali jen menší kapříci v rozmezí od 40 do 63 cm.Celkem jsem zdolal 7 ks v tomto rozmezí.

( 7.4.2009 )

 

 

     MOKŘÁD 

Tak zde máme první letošní zprávu od vody , Adam minulý víkend strávil na Mokřádu a povedl se mu tento krásný kousek 80 cm 8 kg

 ( 13.3.2009 )