DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.09.2023 18:34:22 

ZPRÁVY OD VODY 2013

 

 

 

 

25.10.2013 - 27.10.2013 Nowaki

Nowaki jsme letos celkem zanedbávali a tak jsme vyrazily společně z Martinem a nováčkem Michalem na tuto naši oblíbenou vodu alespoň teď ke konci sezony.Ani nejak nemám chuť se o teto výpravě dlouze rozepisovat.Prostě to opět nešlo.Nevím čím to je ale tento rok považuji za asi úplně nejhorší za poslední dlouhou dobu.Na Hartě se nám nedaři ve Španělsku to taky nešlo a tady ani nemluvě.Martin zdolal jedinou rybu 8,6 kg a já jednoho neváženého dorostence cca 60 cm.Prostě bída.Ale neberu to tragicky,počasí bylo nádherné a hlavně byla i dobrá nálada a pohoda.Vždyť u vody je přeci vždy krásně ne ? :-)))

 

 
 

13.9.2013 - 28.9.2013 Rio Ebro - Španělsko

Na Ebro jsem se opět velice těšil.Po kolotoči příprav jsme konečně v pátek 13.9 :-) vyrazily směr Španělsko.Po dlouhé cestě jsme byly konečně na místě.Tentokrát jsme jeli jen dva.Já a kamarád Ivoš.Rozhodli jsme se že tento rok budeme hledat nová místa a tak jsme jeli vyloženě na slepo.Ihned po příjezdu nás čekalo nemilé zjištění, Ebro bylo plné až po okraj a znamenalo to velký nedostatek volných a hlavně dobrých míst k lovu.Po asi půl dne hledání jsme se konečně utábořily kousek od Caspe.Tento rok jsem se rozhodl že budu zkoušet především sumce a že kaprům se budu věnovat méně.Po prvních čtyřech dnech lovu kdy brali slušně jen kapři a to nej do 16 kg ale nebyl jediný záběr na sumce jsme se rozhodly změnit poprvé místo.Navíc po kontrole místní policii která k nám byla sice shovívavá ale dala nám jasně najevo že zde nemůžeme tábořit.Nové místo jsme zvolily asi 10 km opačným směrem od Caspe.Kapři zde dosahovaly mnohem menších velikostí než na prvním místě a i záběrů bylo velmi málo.Asi třetí den mi konečně přišel první ale také bohužel poslední záběr na sumce.Po slušném souboji alespoň můj nový "sumčí" osbák 164 cm.Záběrů ubývalo a jakoby ten letošní špatný rok pokračoval i tady ve Španělsku.Aby toho nebylo málo tak asi pátý den na tomto novém místě nám předvedla místní rumunská komunita jak okrást rybáře na Ebru.Přišej jsem o dva telefony a tašku plnou rybářské bižuterie a českých rybářských dokladů.Naštěstí alespoň tato taška se později našla odhozena v příkopě.Po tomto incidentu jsme se rozhodly změnit potřetí místo.Nové místo se mi osobně moc líbilo a doufal jsem že alespoň zde konečně prolomíme letošní prokletí.Ale bohužel špatný scénář pokračoval i zde.Nešlo to ale nikomu a Ebro se rozhodlo své poklady uschovat.Až poslední den a to už jsme byly téměř zabalení k odjezdu Ivoš pověsil na prut parádní kus.Těsně u břehu za silného větru a vln se nám ukázal nádherný šupi odhadem 20 kg +A jako už letos po X-té došlo těsně u břehu ke ztrátě.Musím tuto letošní výpravu zhodnotit jako spíše nevydařenou a navíc nepříjemných zážitků také nebylo málo.Mám na mysly především Rumuny kterých je zde opravdu velmi mnoho.Na Ebro jsem přesto nezanevřel a snad to někdy příště bude mnohem lepší...

 

 

Jorkové na Tovačově  ( Martin )

Letos jsem opět s přítelkyní a tentokráte se dvěma jorkšírama vyrazil na Tovačovské jezera, konkrétně na Anínské. Volba koulí padla na mého oblíbeného Redhota a Main Course. Ještě jsem si vzal plovky Ananas a Bandhitu. Zkoušel jsem různá místa jak na hloubkách kolem 16 metrů, tak i relativně mělčích pasáží kolem břehů. Jako aktivnější se jevilo ze začátku 2x18mm pořádně vysušeného Reda, který zobl cejn cca 60cm, pár kapříků mezi 60-70cm. Ale pořád mě to bylo málo, tak jsem zkusil vytáhnout z tašky ještě nepovedené plovky Krakatit, které byly spíš neutrálně vyvážené, prostě ideálka. Hodil jsem ještě nějaké do Krushy a pak zaplnil PVA sáček. První ryba a hned 11,5kg krásně stavěný šupík. V té čisté vodě zdolávačka byla luxusní. Poslední ze čtyř dnů začal pršet, proto jsem zvolil ananas 5cm nade dno s halibutkou z DHčka a na druhý MC s bandhitou. Ryby byly docela apatické, změna počasí jim moc neprospěla jak jsem doufal. Ale i tak jsem dostal na břeh další 10kg rybku, potom 8kg dlouhána a několik kapříků kolem 70cm. Příště jsem zase o něco zkušenější a dál to bude lepší a lepší :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

7.6.2013 - 9.6.2013 Slezská Harta - Tábor

Tento rok se ke mě doneslo již několik zpráv o zdolání větších kaprů na Hartě.Každá taková zpráva mě vždy velmi potěší samozřejmě pokud se nejedná a masaře který takovouto rybu usmrtí. Plný očekávání jsem zakrmil místo na 11 ti metrové hloubce.První záběry se dostavily a zdolaly jsme pár Harťanů dorostenců.A pak se to stalo !!!

Po záběru jsem si nebyl zcela jistý jestli se jedná o kapra nebo spíše o sumce.Tupý a zvláštní tah dával tušit že se jedná o větší rybu.Hladina byla jako zrcadlo a veká viditelnost byla i v čisté vodě. Přiblíženě 20 metrů od břehu jsem ho poprvé uviděl...Kapr šupi odhadem 80+..

Nervozita stoupala ale už se blížil ke břehu.Pak se to však stalo,už asi jen metr od břehu se otočil a rýpnul hlavou o dno a montáž vystřelila na břeh...

Majestátně a zcela v klidu odjížděl zpět do své říše.Nevěřícně jsem na něj hleděl a nebyl jsem schopen slova.Takovéto prohry se přijímají těžce ale i o tom je rybařina.Byl by to zcela jistě nový osobák na Hartě,raději ani nebudu spekulovat o skutečné váze a délce.

Prostě se to stalo ale přesto vše jsem rád že jsem na vlastní oči viděl že tady jsou a že je proč tady lovit a pokoušet o místní monstra :-))).


 

 

16.5.2013 - 19.5.2013 Nowaki

Konečně výprava, které se nesla ve znamení několika dnů na naší oblíbené polské nádrži. Počasí více než přívětivé, krásné slunečné, ale větrné. Pavlovi se podařil jeden 13kg lysec, pak jeden kapřík kolem 6-7kg a karas, mému taťkovi, který byl poprvé u vody se podařilo několik kapříků kolem 6-8kg, plno karasů a mě plno kapříků, ještě víc karasů a ze všeho jeden fotitelný úlovek 10kg šupík, který potěšil, protože tato voda je známá svými lysci :-)
 
Martin
 
    

 

10.5.2013 - 12.5.2013 Slezská Harta - K2

Tak už i na Hartě začali konečně kapříci "kousat".Za propršený víkend zdoláno cca 15 kusů.Nej 52 cm

 

 

 

 

26.4.2013 - 28.4.2013 Slezská Harta - Tábor

Za celý víkend chyceno jen pár jelců.Nej 43 cm.Kapříci zatím ještě stále bez aktivity.

 

12.4.2013 - 14.4.2013 Slezská Harta K2

První výprava na Slezskou Hartu je za mnou.Chladné noci moc nemusím ale přesto jsem vydržel celý víkend.Chyceno jen pár plotiček ale i tak jsem rád že jsem byl zase u své milované vody.

 

 

 

6.4.2013 - 7.4.2013 KOBLOV

Tak je za námi první letošní zkrácená výprava této sezony.I když počasí těchto dnů jaro ještě zdaleka nepřipomínalo tak jsme se rozhodly s kamarádem Michalem vyrazit alespoň na jednu noc na Koblov.Byla to jedna z mála vod která už byla rozmrzlá a naše nedočkavost už byla tak veliká že jsme prostě musely vyrazit :-) Po příjezdu jsme stavěly asi poprvé bivak na vrstvě sněhu :-) Voda byla ještě samozřejmě velmi studená a tak se nedalo čekat že to bude samá jízda.Za skoro dva dny jme zaznamenaly jen pár potažení ale přesto všechno jsme odjížděly s pocitem kaprařů kteří si zase po nekonečné zimě osahali své nádobíčko .Tímto považuji sezonu za zahájenou :-)

Takže kapříci třeste se - CT Vrbno to rozjíždí !!! :-)