DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.09.2023 18:34:22 

ZPRÁVY OD VODY 2010

 

NOWAKI + KOBLOV  28.9 - 3.10.2010

Koncem září jsme vyrazily na poslední zahraniční výpravu za kapříky a to konkrétně na polské Nowaki.Panovalo zde velmi chladné počasí a teplota padala až pod nulu.Hned první noc se mi podařilo zdolat tři slušné ryby (10.5,12,13 kg) a zdálo se že je zaděláno na slušný výsledek ale jak se později ukázalo bylo to to poslední co se nám zde podařilo.Třetí den bez záběru jsme se rozhodly že se s Jirkou přesuneme na Koblov u Ostravy.Po letošních silných povodních, kdy tento revír doslova povodeň smetla z rybářské mapy to byl trochu risk.Podle informací od správce a dalších rybářů jsme se dozvěděli že nikdo neví kolik zde těch krásných "koblováků" vlastně zůstalo.

Pár hodin po zavezení se mi podařila první ryba 10 kg a dávalo nám to naději že je zde přeci  pořád co chytat.Další záběry na sebe nedaly dlouho čekat a ryby jezdily slušně i přes noc.Druhý den záběry neustaly a chytaly jsme ryby od 5 do 11 kg.Kolegové (Martin a Ivoš) co zůstaly v Polsku nám hlásily že jsou stále bez záběru.Takže naše volba změnit místo byla dobrým rozhodnutím.Kolem poledne to konečně přišlo.Po zaseknutí cítím že je tam konečně pořádný Koblovák.Po pěkném souboji mi Jirka podebírá krásného lysce 17 kg.A pak že tady nejsou :-).

Povodeň je živel kterému se nedá poručit,a moc bych si přál aby tento revír už nikdy nepotkala !!! Přeji správci panu Sklenaříkovi hodně sil do znovuobnovení této úžasné vody a držím palce.

Za  CT VpP Pavel Linek ml.

 

 

 

 

 

 

v

 

DEŠNÁ 11.7 - 16.7.2010

 

Na Dešnou jsme vyrazily v podstatě ihned po příjezdu z Polska a to jen s Jirkou a přidal se k nám i Martin s přítelkyní.Nikdy předtím jsme zde nebyli a tak jsme byli plni očekávání.Tento revír mně velmi mile překvapil hustoto zarybnění.Asi nikde jsem ještě neviděl jak doslova kačeny místo plavání chodily kaprům po hřbetech :-).Nejčastější úlovky byli kapři kolem 6- 10 kg a mezi nej ryby patřily ryby kolem 13 kg a jako třešnička na dortu bylo když se zde Martinovy povedl nový osobáček 16 kg.Až na to nesnesitelné vedro které zde panovalo byla naše výprava opravdu vydařená.Příště sem určitě vyrazíme v chladnějším termínu.

                            

 

                                                                                                                            

         

 

 

 

NOWAKI 3.7 - 10.7.2010

 

Na tuto akci jsem se těšil snad celý rok.Tajně jsem doufal že to tady místním kaprům pořádně natřeme ale bohužel musím přiznat těžkou porážku.Horší to snad ani nemohlo být.Za týden lovu (někteří nevydrželi a odjeli po 4 dnech  ) jsme v 5 lidech zdolali jen 5 ryb od 5 do 10,5 kg.Pozitivní na tom bylo alespoň to že jsem strávil první kaprařskou výpravu s naším tříletým Ondrou.Tak snad jim to natřem ještě na podzim kdy se sem chceme ještě podívat.

  

 

PÍSEČNÁ 28.6 - 30.6.2010

 

Po delší době jsem strávil celý víkend na Písečné,ryby celkem jezdily ale trochu jsem byl zklamán z velikosti zdejších kaprů.Lovily jsme ryby od 40 do 66 cm a to při ulovení cca 30 kusů bylo velmi málo.Nevím zda už zde nejsou větší kapři v takovém množství jako dříve nebo zda jsme už po několikáté na ně jen neměli štěstí.

 

 

NOWAKI 23.5 - 26.5.2010  31.5 - 3.6.2010

 

Během krátké doby navštívil Jirka 2 x po sobě Polský revír Nowaki.Celkem se mu dařilo i přes ne moc dobré počasí.Nej ryby 16 a 18 KG.

Od 3.7 nám tady začíná letošní 14 denní TOUR DE CARP 2010

Takže Poláci Třeste se !!! 

 

 

 

 

NOWAKI 17.5 - 19.5.2010

V tomto nehostinném povodňovém čase jsem nečekaně vyrazil na Polský revír NOWAKI.Za tři dny lovu nepršelo jen pár hodin.Přesto všechno se mi celkem dařilo a podařilo se mi zdolat 9 kusů od 5 do 15 kg.Nej ryba 92 cm 15 kg.

                             

 

GRUNTY 10.5 - 13.5.2010

Jirka vyrazil na solo akci na Grunty u Brna.Kapři mu moc nešlapali ale povedl se mu tento nádherný Jeseter 137 cm 21 kg.Gratuluji !!!

 

 

 

 

 NOWAKI - POLSKO 18.4.2010

 

Na jeden den jsme s Jirkou vyrazily na nedaleký revír do Polska -Nowaki.

Jedná se o velmi příjemnou vodu a dle našich informací také velmi dobře zarybněnou.I když se nám nepodařila zdolat jediná ryby (ostatně nikomu jinému také ne) tak se sem určitě vrátíme a pokusíme se to zlepšit.Jakpak také né když jsme se od místní správcové dozvěděly že jsou zde chyceny ryby přes 30 Kg !!!

Tak snad to  příště vyjde. :-)

 

 

 

 

PÍSEČNÁ 4.4. 2010

 

Na jeden den jsme si odskočily na Písečnou.Spíše jen po dlouhé zimě oprášit pavučiny z našeho náčiní.Přesto všechno že jsem to moc nečekal jsme ve třech lidech (Karel,Jirka,Já) zdolali 12 kapříku od 40 do 58 cm.