DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.09.2023 18:34:22 

ZPRÁVY OD VODY 2014

 

Pavel a Martin v Polsku!

Po dlouhé době jsme vyrazili s Pavlem do Polska na prodloužený víkend. Cíl byl jasný, chytit si každý nový osobáček. Hned po příjezdu nás přivítalo letní počasí, ale přípravy to nezbrzdilo. Do večera vše bylo na místě, takže večeře byla jen příjemné zpestření. První záběr jsem měl na prostřední prut a na konci po boji se objevil lyseček cca 8kg, ale nádherně stavěný. Takže zase vyvážka a do pelechu. Tu noc se to opakovalo ještě 3 krát. Skóre za první večer 4 záběry, 3 ryby venku, z toho krásný řádkáč a pak 16kg lysec bez jediné šupinky. Pavel čekal dál na vytoužený záběr. Přes den se udělalo nádherně a ryby vůbec nešly. Daly jsme tedy všechny naděje zas na noc. Tentokrát bylo 6 záběrů a 5 ryb venku. Pavel se dočkal nového osobáku v podobě 20,5kg lysce. Gratuluji. Já měl kapříky kolem 11-13kg. Další den zas jak vymalovaný, až na jeden záběr ticho. Z toho byl úhoř 82cm na halibut peletu! Na noc jsme zas vše připravili a doufali v další návštěvy. Skóre 4 záběry a 4 ryby. Poslední záběr byl fakt krutý, jízda jak kráva a na konci můj nový osobák v podobě lysce 20,5kg! Takže výpravu můžeme považovat za velmi úspěšnou! 14 záběrů, 12 ryb venku a nej 16kg, 20,5 a 20,5kg!

Martin s Deniskou opět na Tovačově

Letos jsme přijeli na Tovačov a s místama to bylo špatné. Nakonec jsme vybrali pěkné místo na hloubce. Okolní rybáři na tom byli docela bídně, jen pár kapříků kolem 60-70cm. Nevadí. Vyvezl jsem, využil nový echolot s DSI a hned první noc se to vyplatilo. Záběr a po půlhodininovým souboji se mi v podběráku ve svitu čelovky se objevil kapřík s váhou 14kg.  Pak ještě jeden menší kolem 8kg. Přes den ale klid. Ani pípnutí. Další noc série několika záběrů a na můj účet se připsali kapříci 11kg, 12kg, 9kg a jeden mi po záseku uřízl montáž o slávičky. Přes den opět klid. Navečer přišla bouřka, která trvala až do půl třetí. Na jejím konci přišel opět záběr a na konci kapr o váze 11,5kg. Ihned jsem položil montáž do 10-ti metrů. Ráno při rozednění pípl pravý hlásič, pak ještě jednou a přišel zásek. Ihned cesta na člun a co nejrychleji k bojce, která byla cca 350m ode mě v silném protivítru. Po příjezdu jsem se opřel do kapra a spíš jako kdybych tahal pytel písku. Po čtvrt hodině jsem úspěšně podebral kapra 15,8kg, což je nový osobáček na Tovačově. Před odjezdem ještě jeden kapřík kolem 9kg. 

Martinova zpráva od vody

Vzal jsem si 2 dny volno v práci a potřeboval jsem se trochu odreagovat a kde jinde než u vody. Vše potřebné jsem nabalil, přihodil přítelkyni a dva jorky a ráno rychle k cíli. Naložil věci na vozík a šup na místo. Nikde ani noha a tak pomaličku začínám stavět tábor. No nebudu to moc dlouho napínat, jako boilies jsem měl GLM-Squid a Red Fish Fruit od Sportcarpu a za 30 hodin lovu jsem vytáhl snad 30 kaprů, z toho bylo 8 nad 10kg, největší 13kg. Přijel za námi i brácha a ten si vytáhl 3 kapříky kolem 10kg. Škoda, že mi ukousla vlasec štička kolem 120cm kousek od břehu. Ale už vím kde je, tak pak na ni půjdu :-)  Martin

23.5.2014 - 25.5.2014 Mokřád

Adamovi se zase dařilo a vylepšil si svůj osobák a to hned dvakrát.Jeho nový kapří osobák je 105 cm 13 kg a k tomu ještě neskutečný osobák jesetera  180cm 62 kg !!!.  

Tak ještě jednou velká gratulace :-)))

23.5.2014 - 25.5.2014 Slezská Harta - Tábor

Tak opět na Hartě a znovu zcela bez ryby.Nevím co se to letos děje ale je to opravdu katastrofa.Začínám mít pocit že Harta je opravdu slušně vychytaná a nebo už se začíná ve velkém projevovat sumec který se zde ve velkém vysazuje.Sám jsem letos na vlastní oči viděl vysazení cca 200 ks okolo 70 cm.A také mám info o dřívějším nasazení 4000 ks.Dokonce potápěči tvrdily že na Hartě je pomalu za každým pařezem jeden.

7.5.2014 - 10.5.2014 - K5

Čtyři dny lovu na Slezské Hartě,nastraženo 8 prutů a chyceno pouze 2 ks kapra.Harta je k nám letos zatím dost krutá.Mám pocit že zarybnění Harty je čím dál tím horší.Vodu jsem křižoval sonarem denně a narazit na rybu byl docela problém.

 

20.4.2014 - 21.4.2014 Slezská Harta - Tábor

Poprvé ze synátorem sami přes noc a hned se ukázalo nováčkovské štěstíčko.

Ondra se focení sice trochu bál a tak jsem to vzal za něho.Candát 70 cm samozřejmě vrácen vodě !

2.3.2014 Slezská Harta - Tábor

Tak konečně zase u vody.Díky letošní teplé zimě asi o měsíc dříve.Oprášení cajku mám už tedy za sebou :-)

Tímto považuji letošní sezonu za zahajenou !