DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.09.2023 18:34:22 

ZPRÁVY OD VODY 2011

 

 

 

2.9.2011 - 16.9.2011 ŠPANĚLSKO -RIO EBRO + FRANCIE - SVAZOVKA

 

Začátkem září jsme konečně vyrazily na naší dlouze plánovanou výpravu do Španělska a Francie.Asi jako každý nováček který ještě nikdy na Ebru nebyl a jen o něm slyšel, jsme byly plní očekávání co od této vody čekat :-) Po šílené cestě která trvala skoro 30 hodin jsme konečně dorazily na místo.Měli jsme domluvené místo na řece, cca 30 km od města Caspe.Ale po příjezdu nás čekala nepříjemná zpráva.V přehradě nebyla voda a asi po 6ti letech spadla hladina o cirka 12 metrů.Řeka tím pádem nepřipadala v úvahu.Po dohodě ze správcem co nám pobit zajišťoval jsme se jeli podívat člunem ,asi na jediné možné místo které padalo v úvahu, cca 700 m od chaty na protější břeh.Podle tamních pravidel je zakázáno bivakování přímo u vody a lov kapra je povolen jen od úsvitu do soumraku.Nezbilo tedy nic jiného než nabalit do lodi jen to nejnutnější pro "přežití a lov. :-) .

Po příjezdu na "flek" nám správce názorně ukázal jak se zde vlastně sumci loví.Po zakrmení fleku místními peletami a položení montáže jsme začaly rozbíjet provizorní tábor.Po té šílené cestě a asi v 50ti stupňovém vedru to bylo vážně něco :-).Přibližně po dvou hodinách se ozvalo první zacinkání rolničky.Jirkův prut se ve stojanu ohýbá jako luk a Jirka zasekává prvního Španělského vousáče.asi po 15ti minutovém boji je na břehu monstrum 225 cm 80 kg !!!.

Tak to je začátek jako prase !!! :-) líp už to asi ani začít nemohlo.Tak přesně tohle nás napadalo při pohledu na tohoto giganta.

Já osobně jsem jel na Ebro více kvůli kaprům než sumcům.A proto už jsem byl taky celý nedočkavý na bojovnost místních šupíků.První večer jsme se ani nemusely dlouho přemlouvat a šli jsme poměrně brzy zalehnout .(podotýkám bez bivaku) Hned nad ránem vidím Ivošovi vykulené oči a Ivoš hned spouští o šílené noci kdy kolem nás a i pod námi pobíhala snad miliarda všelijaké havětí (škvoři asi 5 cm dlouzí,pavouci,něco,něco a ještě něco))

 

Hned ráno se začínáme naplno věnovat kaprům a odměnou jsou nám krásné jízdy a opravdu parádně bojovní šupíci.Podotýkám šupíci protože za celou dobu jsme zde neviděli jediného lysce.Následující dny jsou velmi podobné a zdoláváme denně s Ivošem cca 40 kaprů.Velikost lovených ryb se nejčastěji pohybovala kolem 90 cm a cca 12 kg.Čekaly jsme zde sice i ryby přes 20 kg ale to štěstí jsme neměly.Nej kapři byly kolem 15 kg.Co nás ale nemile překvapilo bylo množství záběrů na sumce.Za celý týden už jsme zdolaly jen 4 sumce a to od 60 kg do cca 15 kg.Celkově však hodnotím pobyt na Ebru velmi dobře,určitě se tam ještě někdy ukážeme :-).

 

Plní zážitků v sobotu večer balíme tábor a spěcháme znovu balit auto na přejezd do Francie.Po zabalení všech věcí které bylo nekonečné se v noci přesunujeme na Martinem vybranou " Svazovku do Francie". O této vodě jsme toho moc nevěděli ( snad jen že voda stoupá a stoupá:-))) .Po příjezdu a zakoupení povolenky rozbalujeme tábor a konečně uleháme do bivi jako spořádaní kapraři :-)

Že to bude těžká a neznámá voda jsme věděly ale že to bude až tak kruté jsme opravdu nedoufali.Za skoro šest dní lovu (do toho ještě proběhlo jedno stěhování tábora) jsme nezdolaly jediného kapříka !!! Beru to jako výzvu a věřím že tuto krutou porážku budu ještě někdy v budoucnu moci napravit !!! Máme spoustu informací a víme že se zde chytilo velké množství ryb nad 25 ale i nad 30 kg. Tak snad zase někdy příště ... :-))))

 

SLEZSKÁ HARTA 29.7.2011 - 31.7.2011

Celkem nečekaně jsem vyrazil v pátek pozdě večer do neděle na Slezskou Hartu.Tato nečekaná výprava se mi nakonec dost povedla.Velmi dobře jsme si zachytaly.Sice velikost ryb nepatřila do první ligy :-) ale to už jsem si na Hartě zvykl :-).Celkem jsme zdolaly cca 50 kapříků.Nej ryba 66 cm.

 

NOWAKI 22.7.2011 - 24.7.2011

Moje další letošní výprava na Polské Nowaki už byla o poznání lepší. Počasí v den příjezdu bylo velmi špatné ,silný vítr a déšť vydržely až téměř do sobotního rána.Právě toto počasí je ale podle místních pro tento revír nejlepší.Po minulé návštěvě kdy jsme byly až na Martina zcela bez ryby se mi tentokrát povedlo celkem 5 ryb a dvě jsem ztratil.Nej 13,5 kg lysec

 

 

 TĚŠANY 9.6.2011 - 12.6.2011

(Jirka s Martinem)

Ve dnech 9.6 - 12.6 jsem s Martinem navštívil 20- ti hektarovou vodu poblíž Brna.Počasí nás potrápilo v den příjezdu,kdy rozmočilo příjezdovou cestu k lovným místům.Po menčí smykové vložce jsme se mohly pustit do chytání.Po zakrmení a rozbalení věcí nás voda přivítala několika záběry od ryb do 65 cm.Druhý den ráno přišel na peletu kapr 8 kg.Zdálo se ,že vše je na dobré cestě a že se dočkáme i větších ryb.Ukázalo se , že toto byla největší ryby výpravy.Další dny bylo mnoho krásných jízd ale vše od ryb do 65 cm.Zkoušeli jsme se vyvarovat záběrů menších ryb,ale marně.Bralo to na vše i na tři koule o průměru 20 mm.Potrápilo nás i zatopené půlmetrové rákosí,což přineslo spoustu vázek i ztracených ryb.Odjížděli jsme s pocitem mírné porážky,ale pobyt jsme si užili i přes nepokoření hranice 10 kg.Na první návštěvu nové vody to nebylo špatné.Celkem jsme zdolali s Martinem +- 60 ryb.

                                                                                                                                      (autor : Jirka Šrámek) 

 

 

NOWAKI 10.6.2011 - 12.6.2011

Naše první letošní výprava na Polský revír Nowaki nebyla nikterak bohatá na záběry.  Přesto všechno se mi tady povedl tento krásný kousek 15,5 kg. Kamarád Ivoš zde  zabodoval také lyscem 17,5 kg.

 

SLEZSKÁ HARTA K3 27.5.2011-29.5.2011

Od pátku do neděle jsem vyrazil na Slezskou Hartu na nově pojmenované místo "K3".

Celkem slušně jsem si zachytal,sice ryby začali jezdit až v neděli ráno ale i tak považuji tuto akci za povedenou.Nej Kapřík 60 cm.

 

SLEZSKÁ HARTA K2 29.4.2011-1.5.2011

 

O moc lépe se nám nevedlo ani tento víkend na Slezské Hartě.Nějak nám ta sezona začíná až příliš z pozvolna :-).

I přes rozsáhlou krmnou kampaň se mi nepodařil zdolat jediný kapřík.Kolega Ivoš zdolal na klasiku alespoň 4 dorostence.Harťani příště vám to ale nedaruji tak lacino :-))).

 

 

KOBLOV 15.4.2011-17.4.2011

 

 Naše první letošní výprava na Koblov nepatřila mezi ty nej.Za celý víkend jsme zdolaly společně s Jirkou jen 4 ryby.Nej se mi povedl 12 kg šupi.Na celé vodě to prostě nešlo.A to týden před námi tady kolegové z Polska zdolávali v průměru 20 ryb denně.Tak snad to bude příště lepší.

 

 

 

 

SLEZSKÁ HARTA  12.3.2011

Dnes jsem poprvé vyrazil po dlouhé zimě k vodě.Bylo to spíše jen oprášení pavučin z rybářského nádobíčka :-).

 Záběr se nekonal :-) ale jako relax skvělé

 Zapomněl jsem sebou foťák a tak ta fotka je asi o týden starší :-).Dnes už se u tábora dalo chytat asi na 200 metrech břehu a led rychle ustupuje.Pokud počasí vydrží tak si myslím že už příští týden bude Harta bez ledu.Takže Harťani třeste se sezona konečně začíná !  :-)))